obraz

obraz

piątek, 18 września 2015

Mus jabłkowo-gruszkowy



Lekki, delikatny, nieco rozgrzewający deser. Idealny na jesienne dni, słoneczne i te chmurne.

Porcja dla 2 osób.



Składniki:
2 jabłka 
gruszka
4 goździki
1/2 łyżeczki świeżo startego korzenia imbiru
1/2 łyżeczki cynamonu 
1/2 łyżeczki agaru w proszku
1/4 szklanki wody
garść jagód goja





Wykonanie: 
  • umyte owoce kroję na małe kawałki i wrzucam do rondelka
  • dodaję goździki, imbir, cynamon, agar i wodę
  • podgrzewam na małym ogniu ok 20 min.
  • mieszam od czasu do czasu aby się nie przypaliło
  • wyjmuję goździki i wyrzucam
  • dodaję owoce goja
  • następnie miksuję wszystkie składniki blenderem ręcznym  



 




Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza