obraz

obraz

wtorek, 6 września 2016

Musztarda domowa

Jeszcze niedawno do sosu winegret kupowałam musztardę,
wybierałam taką, bez konserwantów, sztucznych barwników, bez glutenu i innych dodatków,
najzdrowszą spośród dostępnych,
jednak ostatnio zamieniłam ją na tę, przygotowywaną w domu.
Kolejna smaczna decyzja.
Proporcje na mały słoiczek.




składniki:
1,5 dkg gorczycy białej
1,5 dkg gorczycy czarnej
1/8 szklanki octu jabłkowego
1/8 szklanki wody
szczypta soli
szczypta kurkumy
2 łyżki miodu


wykonanie:
ziarenka gorczycy miele w młynku do kawy
mieszam z pozostałymi składnikami
przekładam do słoiczka
wkładam na 12 godzin do lodówki

używam najczęściej do sosu winegret



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz