obraz

obraz

czwartek, 14 stycznia 2016

Pieczone pietruszki

Pietruszki mojego życia.
Porcja dla 2 osób.
 


składniki:
4 pietruszki
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki oleju z pestek winogron
1 łyżka musztardy
1 łyżka miodu
3 ząbki czosnku
1/2 szklanki orzechów włoskich
kilka gałązek świeżego tymianku
sól różowa, pieprz kolorowy do smaku



 



wykonanie:
  • pietruszki obieram i kroję w słupki długości ok. 8cm
  • oliwę, olej, musztardę, miód mieszam na gładki sos
  • pietruszki wysypuję na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia
  • następnie posypuję je solą, pieprzem, tymiankiem
  • polewam sosem
  • posypuję orzechami
  • dorzucam nieobrane, jedynie zmiażdżone nożem czosnki
  • pietruszki piekę w temp. 200oC, aż się zrumienią

 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz