Pietruszki mojego życia.
Porcja dla 2 osób.
Porcja dla 2 osób.
składniki:
4
pietruszki
2
łyżki oliwy z oliwek
2
łyżki oleju z pestek winogron
1
łyżka musztardy
1
łyżka miodu
3
ząbki czosnku
1/2
szklanki orzechów włoskich
kilka
gałązek świeżego tymianku
sól
różowa, pieprz kolorowy do smaku
wykonanie:
- pietruszki obieram i kroję w słupki długości ok. 8cm
- oliwę, olej, musztardę, miód mieszam na gładki sos
- pietruszki wysypuję na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia
- następnie posypuję je solą, pieprzem, tymiankiem
- polewam sosem
- posypuję orzechami
- dorzucam nieobrane, jedynie zmiażdżone nożem czosnki
- pietruszki piekę w temp. 200oC, aż się zrumienią
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz