obraz

obraz

środa, 6 stycznia 2016

Kremowa zupa z pora

W zimowy, mroźny dzień przygotowuję zupę z pora.
Ogrzewa, odkwasza organizm, dodaje energii.
Porcja dla 2 osób.




składniki:
1 por
1 łyżka oliwy
2 łyżki wody
150 ml mleka roślinnego
300 ml bulionu warzywnego
kilka igiełek rozmarynu
sól różowa, pieprz kolorowy do smaku
1/8 łyżeczki asafetydy











wykonanie:
  • pora kroję w talarki
  • na oliwie i wodzie duszę go z rozmarynem
  • doprawiam solą, pieprzem
  • wlewam bulion, gotuję do miękkości
  • dodaję mleko, asafetydę
  • miksuję blenderem ręcznym niezbyt starannie
  • pozostawiając częściowo niezmiksowanego pora




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz