Są takie dni, kiedy robię domową
czekoladę...
znika od razu...
tym razem będzie różana.
znika od razu...
tym razem będzie różana.
składniki:
7
dkg surowego, mielonego ziarna kakaowca
4
dkg oleju kokosowego
20
dkg suszonych daktyli
szczypta
chili, różowej soli, wanilii
suszone
płatki róży
wykonanie:
- daktyle (wcześniej starannie umyte) moczę w ciepłej wodzie przez dwie godziny
- odcedzam daktyle, zostawiając wodę z ich moczenia
- miksuję blenderem ręcznym daktyle z pozostałymi składnikami czekolady (poza płatkami róży)
- jeśli masa jest zbyt sucha dolewam 1-2 łyżkę wody z moczenia daktyli
- czekoladą napełniam małe szklane słoiczki
- posypuję płatkami róży
- schładzam w lodówce przez 2 godziny
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz