obraz

obraz

czwartek, 19 listopada 2015

Zupa z gruszki i pietruszki


Połączenie gruszki i pietruszki od razu wydało mi się bardzo interesujące.
To jeden z tych przepisów w których zmieniłam jedynie proporcje.
Porcja na 2 osoby.


  
składniki:
25 dkg pietruszki
mała gruszka
łyżka oliwy
1 szklanka mleka roślinnego
1 szklanka bulionu warzywnego
łyżeczka świeżego tymianku
szczypta gałki muszkatołowej, sól, pieprz
2 łyżki prażonych płatków migdałowych do posypania


wykonanie:
  • pietruszkę kroję w talarki, gruszkę w grubą kostkę
  • na głębokiej patelni podduszam oliwę z pietruszką i gruszką
  • doprawiam gałką muszkatołową, solą, pieprzem
  • wlewam bulion
  • gotuję do miękkości pietruszki ok 20 min
  • dodaję mleko, tymianek
  • miksuję blenderem ręcznym
  • podaję posypaną prażonymi płatkami migdałowymi 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz