Połączenie gruszki i pietruszki od
razu wydało mi się bardzo interesujące.
To jeden z tych przepisów w których
zmieniłam jedynie proporcje.
Porcja na 2 osoby.
składniki:
25 dkg pietruszki
mała gruszka
łyżka oliwy
1 szklanka mleka roślinnego
1 szklanka bulionu warzywnego
łyżeczka świeżego tymianku
szczypta gałki muszkatołowej, sól, pieprz
2 łyżki prażonych płatków migdałowych do posypania
wykonanie:
- pietruszkę kroję w talarki, gruszkę w grubą kostkę
- na głębokiej patelni podduszam oliwę z pietruszką i gruszką
- doprawiam gałką muszkatołową, solą, pieprzem
- wlewam bulion
- gotuję do miękkości pietruszki ok 20 min
- dodaję mleko, tymianek
- miksuję blenderem ręcznym
- podaję posypaną prażonymi płatkami migdałowymi
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz