Zupełnie niefotogeniczna,
ale jakże smaczna kasza gryczana z dodatkiem kurek, ogórka kiszonego, bazylii
i natki pietruszki.
Porcja
dla 2 osób.
składniki:
łyżka oliwy
1/2 szklanki kaszy gryczanej
20 dkg drobnych kurek
mała cebula
mały ogórek kiszony
1/3 szklanki mleka roślinnego (użyłam owsianego)
łyżka drobno posiekanej natki pietruszki i bazylii
sól różowa i pieprz do smaku
Wykonanie:
- cebulę kroję w talarki
- większe kurki kroję na połówki lub w ćwiartki
- ogórka kroję na cienkie paseczki ok 1 cm długości
- cebulę duszę kilka min. na oliwie
- dodaję kurki i ogórka
- następnie dodaję mleko owsiane
- duszę ciągle mieszając
- kiedy warzywa są już miękkie dodaję natkę pietruszki i bazylię
- gotuję kaszę i dodaję ją do warzyw
- mieszam delikatnie
- doprawiam do smaku
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz