Ogrzewająca i sycąca zupa – krem.
Porcja dla 2 osób
składniki:
średnia
cukinia
cebulka
ząbek
czosnku
2 łyżki
oliwy
1/2
l bulionu warzywnego
2
łyżki mleka kokosowego
garść
prażonych płatków migdałowych
sól,
pieprz do smaku
wykonanie:
- cebulkę, cukinię i czosnek kroję w talarki
- na oliwie duszę warzywa
- zalewamy bulionem i gotuję do miękkości warzyw
- dodaję mleko kokosowe
- całość miksuję
- gotowy krem posypuję płatkami
Wersja na TM:
OdpowiedzUsuńNa wirujące noże - obroty 8: cebulka, czosnek, cukinia w kawałkach.
Dodać łyżkę oliwy - 90st - obroty 2 - 2 min.
Dodać 1,5 litra wody i kostkę rosołową - 100st - obroty 2 - 5 min.
Zmiksować - obroty 8. Dodać 2 łyżki mleka kokosowego, doprawić solą i pieprzem i zagotować 100st - obroty 2 - 2 min.