obraz

obraz

piątek, 2 października 2015

Krem z cukini


Ogrzewająca i sycąca zupa – krem.
Porcja dla 2 osób 


składniki:
średnia cukinia
cebulka
ząbek czosnku
2 łyżki oliwy
1/2 l bulionu warzywnego
2 łyżki mleka kokosowego
garść prażonych płatków migdałowych 
sól, pieprz do smaku





wykonanie:
  • cebulkę, cukinię i czosnek kroję w talarki
  • na oliwie duszę warzywa
  • zalewamy bulionem i gotuję do miękkości warzyw
  • dodaję mleko kokosowe
  • całość miksuję
  • gotowy krem posypuję płatkami





1 komentarz:

  1. Wersja na TM:
    Na wirujące noże - obroty 8: cebulka, czosnek, cukinia w kawałkach.
    Dodać łyżkę oliwy - 90st - obroty 2 - 2 min.
    Dodać 1,5 litra wody i kostkę rosołową - 100st - obroty 2 - 5 min.
    Zmiksować - obroty 8. Dodać 2 łyżki mleka kokosowego, doprawić solą i pieprzem i zagotować 100st - obroty 2 - 2 min.

    OdpowiedzUsuń